Erkend Google partner

googlepartner-1

Jouw website hoger in Google?

Het hebben van een mooie website is leuk, maar het is leuker als de website meer bezoekers, nieuwe klanten en meer omzet oplevert. De SEO-specialisten van De Websmid, Noëlle, Daniel en Mike, zorgen er graag voor dat jij de gewenste klanten en meer omzet ontvangt.

Wat is SEO?

Zoekmachine optimalisatie – ofwel Search Engine Optimization (SEO) – houdt simpelweg in dat je website of webshop stapsgewijs wordt geoptimaliseerd voor de zoekmachines. Het optimaliseren zorgt ervoor dat je website of webshop een hoge positie in de zoekresultaten krijgt.

Om meer nieuwe bezoekers en klanten te ontvangen is het tegenwoordig haast een noodzaak om op de eerste pagina vindbaar te zijn, er zijn namelijk maar weinig mensen die de tweede pagina van een zoekmachine bekijken.

De eerste stap naar online succes

Hoe gaan we te werk?

We beginnen doorgaans met een zoekwoordonderzoek. Ze analyseren we, aan de hand van de concurrentie en diverse hulpmiddelen, welke zoekwoorden je huidige en potentiële klanten gebruiken. Vervolgens wordt er een nulmeting gedaan. Hierbij wordt per zoekwoord gemeten op welke positie in Google jouw website nu staat.

Zoekwoorden onderzoek

Aan de hand van het zoekwoordonderzoek kijken we ook waar de mogelijkheden liggen om de geselecteerde zoekwoorden optimaal te benutten, zodat jij op deze zoekwoorden goed vindbaar bent in de zoekresultaten. De verbeteringen die we uitvoeren zijn veelal direct zichtbare verbeteringen. Maar er worden ook verbeteringen achter de schermen (in codes) doorgevoerd, die alleen Google ziet.

Wat kost SEO?

SEO is voor elke webshop en website relevant. Want wie wil er nu niet meer bezoekers op zijn website krijgen (lees: meer klanten)? Als je SEO goed doet dan levert dit altijd (veel) meer op dan het kost. En de resultaten zijn vaak blijvend. Dus als je stopt met SEO dan blijf je genieten van het resultaat van het reeds uitgevoerde werk.

Afspraak = afspraak

Omdat de mogelijkheden en werkzaamheden onbeperkt zijn, spreken we vooraf onze inzet, en dus het budget, af. Dit betekent in de praktijk dat we een vastgesteld aantal uren per maand besteden. Dit kan al vanaf één uur (x € 80) per maand. Bij opstart van het SEO-traject besteden we doorgaans eenmalig meer uren vanwege het zoekwoordenonderzoek, koppelen met Google Search Console en we voeren dan alvast wat snelle SEO verbeteringen door.

Conversie optimalisatie

Conversie houdt in dat jouw website converteert en daarmee bedoelen we dat een bezoeker een klant gaat worden. Een bezoek moet converteren in een aanvraag of opdracht. Helaas gaan de meeste bezoekers weer weg zonder een aanvraag of bestelling achter te laten. Veel websites en shops voldoen dan ook niet aan de conversie verwachtingen.

Haal meer omzet uit je website

Conversie optimalisatie zorgt ervoor dat jouw website of webshop wordt aangepast aan het gedrag van jouw bezoekers, waardoor zij (onbewust) worden gestimuleerd om jouw doel uit te voeren. Als je dit goed doet dan kun je, zelfs met hetzelfde aantal bezoekers, beduidend meer aanvragen/omzet krijgen. En in de praktijk is dit vaak helemaal niet ingewikkeld. Soms kun je met de kleinste en logische aanpassingen al de grootste resultaten zien.

Linkbuilding

Linkbuilding houdt in dat er een link op een externe website komt te staan die verwijst naar jouw website. Hoe meer links en hoe hoger de autoriteit van deze links, hoe beter Google uw website waardeert in de zoekresultaten. Het is echter belangrijk dat de links die naar jouw website verwijzen voldoen aan een aantal cruciale eisen. Die bewaken wij natuurlijk.

Hoe ziet een linkbuilding traject eruit?

Allereerst brengen we in kaart welke zoekwoorden relevant zijn voor jullie webshop. Een soort van zoekwoordonderzoek. Aan de hand van deze zoekwoorden gaan we aan de slag met linkbuilden. Hiervoor beschikken wij over een groot netwerk van websites en collega’s met dezelfde soort netwerken.

Elke twee maanden 10 nieuwe links

Wij zorgen ervoor dat er elke twee maanden tenminste 10 nieuwe (relevante) links gaan verwijzen naar jullie webshop. Deze links worden geplaatst op websites met hoge autoriteit. Alles ten behoeve van een betere ranking bij Google. We starten met een 0-meting en elke twee maanden ontvang je een overzicht met websites waar de links op zijn geplaatst met een overzicht van de positieverbeteringen (zodat je steeds kunt zien wat het resultaat is van onze inspanningen en kosten). Na één tot twee rondes van twee maanden zul je significante (en blijvende!) verbeteringen in de ranking gaan merken.

Wat kost Linkbuilding?

Er zijn verschillende mogelijkheden maar doorgaans kiezen we voor 10 links per 2 maanden. De kosten bedragen € 90 per maand. Er geldt geen contractsduur dus je kunt, met inachtneming van de werkperiode van twee maanden, elk moment stoppen. Meer over linkbuilding door De Websmid in Zwolle.

Meer over De Websmid

De Websmid bouwt en onderhoud al meer dan tien jaar webshops en websites. In eigen kantoor (Assiesplein 10 in Zwolle) beschikken wij over alle disciplines om online succesvol te zijn: design, bouw websites en webshops, onderhoud, hosting, seo, maatwerk, online marketing etc.

Gecertificeerde specialisten

Onze specialisten zijn opgeleid en gecertificeerd in PrestaShop, WordPress en Google en zijn je graag van dienst. Onze werkwijze en tarieven zijn eerlijk en transparant. Onze klanten zijn overwegend erg tevreden met wat we doen en hoe we het doen (maar feilloos zijn we zeker niet). Bel ons voor meer informatie of een afspraak: 038 – 7601601 (na kantooruren kun je een bericht achter laten).