Erkend PrestaShop partner

badge-preston-platinum

PrestaShop laten maken

Grote kans dat PrestaShop wel eens de oplossing voor jouw e-commerce wensen kan zijn. Want met PrestaShop worden zeer professionele webshops gebouwd, geschikt voor kleine en grote bedrijven. PrestaShop kent ontzettend veel mogelijkheden tegen lage eenmalige kosten. De Websmid is erkend specialist in PrestaShop en is je graag van dienst bij het maken van jouw nieuwe webshop. Op weg naar online succes!

PrestaShop?

Vergeleken met andere webshop platforms is PrestaShop zeer veelzijdig, gebruiks- en budgetvriendelijk en op de toekomst gericht. De Open Source software zorgt ervoor dat PrestaShops makkelijk uit te breiden zijn met modules en met maatwerk. Er zijn inmiddels vele honderdduizenden succesvolle webshops gebouwd met PrestaShop.

De eerste stap naar online succes

  De voordelen van PrestaShop

  PrestaShop biedt alle functionaliteiten die je van een professionele webshop mag verwachten zoals maatwerkdesign; koppelingen met boekhoudpakket, kassa en fulfilment; aansluiting op feeds van leveranciers; taal/land instellingen; verzend- en betaalmogelijkheden; zoekmachine optimalisatie etc. En zeer gebruiksvriendelijk voor klant en beheerder.

  Op de toekomst voorbereid

  Als je een gebruiksvriendelijke webshop met ontelbare mogelijkheden zoekt, zonder dat je tienduizenden euro’s kwijt bent, dan is PrestaShop de beste oplossing. De Websmid bouwt hem graag voor jou: compleet, snel en voordelig.

  De mogelijkheden van Prestashop

  De e-commerce mogelijkheden van PrestaShop zijn bijna onbeperkt. Het standaard uitrustingsniveau van een PrestaShop is al indrukwekkend. Mocht je toch nog meer wensen dan biedt PrestaShop duizenden extra modules aan die je webshop nog verder kunnen verrijken. Deze modules kosten doorgaans enkele tientjes (tot een paar honderd euro) en zijn eenvoudig te installeren.

  Maatwerk in Prestashop

  Mocht je nog verder willen en maatwerk nodig hebben, dan is dat binnen Prestashop geen enkel probleem. De programmeurs van De Websmid kunnen elk gewenst maatwerk binnen PrestaShop ontwikkelen.

  Voor wie is PrestaShop geschikt?

  PrestaShop is geschikt voor kleine, middelgrote en grote webshops. Het aantal landen en talen is bijna onbeperkt. Met één webshop kun je de hele wereld bedienen in elke denkbare taal. Per land kun je betaal- en verzendmethoden instellen. Je kunt per product attributen en kenmerken (opties, maten, kleuren etc.) aanmaken zodat bestellers zelf de gewenste uitvoering kunnen samenstellen. Prestashop is daarmee geschikt voor alle soorten producten.

  Multishop

  Je kunt in PrestaShop zelfs andere domeinen koppelen en zo met dezelfde (of andere) producten vanuit hetzelfde beheer een nieuwe webshop op te starten. Met één Prestashop kun je dus tientallen webshops inrichten.

  Het beheer van PrestaShop

  Het beheer van PrestaShop vindt online plaats. Zo kunnen meerdere personen tegelijk de webshop bijhouden en is het beheer niet locatie gebonden. Je kunt zelf medewerkers aanmaken, elk met een eigen rol en rechten. Het beheer is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk ingericht. In het beheer wordt de complete webshop en administratie bijgehouden zoals producten, prijzen, acties, orders, voorraadbeheer, facturen, betalingen, klanten, klantberichten etc.

  Beveiliging

  Vanzelfsprekend zijn de voor- en achterkant van Prestashop zeer goed beveiligd tegen onbevoegden en worden wachtwoorden en cookies encrypted opgeslagen. Bovendien is de gehele webshop (inclusief betaaltraject) voorzien van een beveiligde verbinding, te herkennen aan het groene slotje in de url.

  Hoog in Google met PrestaShop

  Binnen PrestaShop zijn alle mogelijkheden opgenomen om je webshop goed mogelijk te optimaliseren voor Google. Je kunt (hoeft niet) alle metatags zoals keywords, description, titles en seo-vriendelijke url’s zelf instellen. Ook kun je afbeeldingen een alt tag meegeven zodat deze ook goed geïndexeerd worden door Google. De XML-sitemap die in PrestaShop wordt gegenereerd, zorgt ervoor dat Google alle pagina’s opneemt.

  Snelheid van de webshop

  Een hoge ranking bij Google wordt ook beïnvloed door de snelheid van een webshop. PrestaShop beschikt over cachesystemen die de webshop erg snel kunnen maken. Uiteraard heeft de webhosting (server) ook grote invloed op de snelheid.

  Marketing met PrestaShop

  Binnen PrestaShop zijn er talloze mogelijkheden om professionele marketingacties op te zetten. Je kunt het zelf bijna niet bedenken zoveel mogelijkheden zijn er om je producten op bijzonder manier onder de aandacht te brengen.

  Vele marketing modules

  Natuurlijk uitgebreide nieuwsbrievenplugins en koppelingen met bijvoorbeeld Mailchimp, verlaten winkelwagen reminders, loyalty programma’s, popup promo’s, remarketing, push on cart, (countdown) kortingsacties, kadobonnen, wensenlijsten, cross selling, affiliate programma’s, gratis kado bij bestelling, verjaardagscpupon, prive shop, product bundels, accessoires, sms berichten, kadopapier, vip codes, deal of the day, prijsvraag, banners etc. etc.

  Meer verkopen met een PrestaShop

  Een mooie webshop is leuk. Veel bezoekers ook. Maar uiteindelijk gaat het om de omzet (en winst natuurlijk). Een mooie webshop zorgt niet automatisch voor veel verkopen. Sterker nog: vaak brengt een eenvoudige webshop een hogere omzet. Overzicht, vertrouwen en een eenvoudig bestelproces zijn cruciaal. PrestaShop houdt hier rekening mee en biedt alle tools om een hoge conversie te behalen.

  Conversie

  Een hoge conversie wordt gehaald door duidelijkheid, geen overbodige toeters en bellen, geen grote sliders, gebruiksvriendelijke checkout, pagina snelheid, de juiste kleurstelling en meer. Niet het ‘fancy gehalte’ van de webshop telt maar het gemak waarmee jouw product wordt gevonden en besteld.

  De modules van PrestaShop

  Een standaard PrestaShop is eigenlijk nooit standaard door de vele (veelal gratis) uitbreidingsmogelijkheden in de vorm van modules. Veel functionaliteiten zijn standaard geïnstalleerd in PrestaShop. Maar mocht je meer functionaliteiten willen dan kun je deze modules binnen enkele klikken installeren via PrestaShop Addons. Soms gratis, vaak voor slechts enkele tientjes als eenmalige vergoeding.

  PrestaShop Addons

  PrestaShop Addons is de winkel van PrestaShop. Hier vind je duizenden goede modules waarmee je je webshop kunt verrijken. Dit is het verdienmodel van PrestaShop; de winkelsoftware is gratis en van elke verkochte extra modules ontvangt PrestaShop een kleine marge van de ontwikkelaars die deze in de Addons aanbieden.

  Updates van PrestaShop

  Er worden regelmatig updates van PrestaShop aangeboden. De meeste updates kun je overslaan als je geen problemen in de webshop ondervindt. Alleen bij veiligheidsissues en bugs is het raadzaam PrestaShop te updaten. De updates van modules zijn zeker aan te raden; veelal kan dit door een simpele klik. Eens per 2-3 jaar komt PrestaShop met een geheel nieuwe versie. Overstappen naar de nieuwste versie kan maar hoeft zeker niet.

  PrestaShop 1.7

  Eind 2016 is PrestaShop 1.7 gelanceerd. Na enkele updates is deze stabiel en is het de basis voor de webshops die De Websmid bouwt. Belangrijk voordeel van deze versie is dat deze op PHP7 draait en de shop sneller is. Tevens is het betaalproces geoptimaliseerd.

  PrestaShop Support

  De Websmid ontwerpt, bouwt, onderhoudt, optimaliseert en host PrestaShop. Dus ook voor aanpassingen, support en optimalisatie van PrestaShop, na oplevering, kun je bij ons terecht. Zelfs als wij de webshop niet hebben gebouwd. Veel aanpassingen kun je zelf in het beheer doen. Mocht je er niet uitkomen dan helpen wij je natuurlijk graag verder.

  Garanties

  Op open source software kun je moeilijk garantie geven, immers de software zelf is gratis. Maar met onze ervaring kunnen we wel garanderen dat we met PrestaShop in staat zijn fantastische webshops te bouwen. En als we onverhoopt tegen problemen aanlopen dan zijn die doorgaans vrij eenvoudig op te lossen.

  De kosten van een PrestaShop

  Elke webshop is natuurlijk anders en elke klant stelt andere eisen. Toch geven we je een indicatie van de te verwachte kosten. Het ontwikkelen van het concept en design kost € 600. Het bouwen van de PrestaShop conform design kost € 3.000. Ook is het verstandig om de bouw af te ronden met een goede basis zoekmachine optimalisatie, doorgaans 8 uren x € 80. De webshop is dan klaar voor gebruik, inclusief betaal- en verzend mogelijkheden.

  Meerwerk

  We houden niet van open eindjes en geven daarom het liefst een vaste prijs op. Als er maatwerk in de vorm van koppelingen met kassa’s, fulfilment en leveranciers nodig, dan nemen we vooraf de specificaties door waarna we een tarief af te spreken.

  PrestaShop Voorbeelden

  De Websmid heeft inmiddels jaren ervaring in het bouwen van PrestaShops en we kunnen dan ook diverse webshop voorbeelden laten zien. Onderaan deze pagina vind je ter inspiratie enkele afgeronde projecten. Omdat jij natuurlijk eigen wensen hebt die passen bij jouw producten en huisstijl, is de kans klein dat je een van deze voorbeelden zou willen. Daarom maken we eerst een ontwerp dat bij jouw uitgangspunten past.

  Mooi of niet mooi

  Voordat we beginnen met ontwerpen en bouwen van jouw PrestaShop gaan we samen jouw wensen bespreken. We vertellen je dan ook wat wel en wat niet belangrijk is om jouw webshop te laten scoren. Het gaat er niet om dat we een mooie webshop bouwen maar een succesvolle webshop! En natuurlijk wil het oog wat…

  Van start met PrestaShop

  Ben je ook enthousiast geworden over PrestaShop en De Websmid? Laten we dan snel eens afspreken in het mooie Zwolle zodat we jouw wensen en doelstellingen kunnen bespreken. Aansluitend sturen we je geheel vrijblijvend een schriftelijke offerte toe. Als je hiermee instemt gaan we aan de slag met het ontwerp. Na eventuele aanpassingen, en natuurlijk jouw goedkeuring, wordt de Prestashop gebouwd conform het design en de afgesproken uitgangspunten.

  De bouw

  Als wij grotendeels klaar zijn met de bouw en configuratie van de webshop dan spreken we opnieuw af. We nemen dan de details door en laten je kennismaken met het beheer zodat je zelf ook producten kunt plaatsen. Na het afronden en optimaliseren volgens de uitgangspunten van Google, gaan we de webshop online zetten.

  Meer over De Websmid

  De Websmid bouwt al meer dan tien jaar webshops en websites. Uit alle objectieve vergelijkingstesten scoort PrestaShop zeer goed en/of als beste webshop platform. PrestaShop heeft de toekomst. Wij werken daarom uitsluitend met PrestaShop (wat webshops betreft) omdat we geen specialist in verschillende systemen kunnen en willen zijn. De Websmid is gecertificeerd Platinum Partner van PrestaShop.

  Alles voor PrestaShop

  Heeft jouw PrestaShops hosting, optimalisatie of updates nodig? De Websmid is je graag van dienst. Onze werkwijze en tarieven zijn eerlijk en transparant. Onze klanten zijn overwegend erg tevreden met wat we doen en hoe we het doen (maar feilloos zijn we zeker niet). Bel ons voor meer informatie of een afspraak: 038 – 7601601 (na kantooruren kun je een bericht achter laten).