ZELF DIGITALE NIEUWSBRIEVEN VERSTUREN

Om nieuwsbrieven te maken, kunt u het beste gebruik maken van Mozilla FireFox. Dit is een internetbrowser net als Explorer en kunt u hier downloaden.

Template
Er is een template gemaakt in de stijl van uw website. Bij het maken van de nieuwsbrief ziet u de template niet. Het middelste witte vlak van de template wordt door u gevuld met content (tekst en afbeeldingen). U kunt dit gedeelte indelen zoals u wilt.

Stap 1:
Login op uw adres (dit is www.uwdomeinnaam.newsmedia.nl/index.php) met de inlognaam (uw domeinnaam zonder .nl/com) en met het wachtwoord dat u van DE WEBSMID heeft ontvangen.
Uitleg DE WEBSMID NieuwsbrievenserviceStap 2:
Compose Message (u gaat een nieuwsbrief maken).

Uitleg DE WEBSMID Nieuwsbrievenservice
Stap 3:
Vul de titel en het onderwerp (title en subject) in. En selecteer uw template: text template en html template.

Uitleg DE WEBSMID Nieuwsbrievenservice
Stap 4:

Plak of type de tekst in de text version. De text version is voor ontvangers die geen html nieuwsbrief kunnen lezen. Een html nieuwsbrief is een nieuwsbrief in opmaak met logo, kleuren en afbeeldingen

Stap 5:
Plak of type de tekst in de html version. Hier kunt u afbeeldingen toevoegen door deze te uploaden. Als u tekst plakt, kunt u dit het beste doen met het knopje links boven: Paste as Plain Text. Hiermee voorkomt u dat onzichtbare codes uit Word de opmaak verstoren. Als leestekens zoals euro teken en trema niet goed worden weergegeven dan wordt dat meestal hierdoor veroorzaakt.

Uitleg DE WEBSMID Nieuwsbrievenservice

Afbeelding plaatsen
Een afbeelding uploaden doet u door op het groene icoontje met de boom; er verschijnt een schermpje (insert/edit image), daar klikt u op het icoontje rechts naast Image URL (tabblad General).

Uitleg DE WEBSMID NieuwsbrievenserviceUitleg DE WEBSMID Nieuwsbrievenservice

Er verschijnt een nieuw scherm (Moxiecode Image Manager). Hier klikt u (rechtsboven) op de icoon ‘Upload’ (groen plusje).

Uitleg DE WEBSMID Nieuwsbrievenservice

Een nieuw scherm verschijnt (Upload). Hier klikt u op de knop Choose Files). Mocht u moeilijkheden krijgen met uploaden dan kunt u hier klikken op ‘basic uploader’.

Uitleg DE WEBSMID Nieuwsbrievenservice

In het nieuwe scherm zoekt en selecteert u de afbeelding die u wilt plaatsen. U klikt dan op openen. In het scherm dat dan verschijnt, klikt u op Upload to server.

Uitleg DE WEBSMID Nieuwsbrievenservice

Na upload blijft het upload scherm staan, dit kunt u met het kruisje rechtsboven wegklikken. In het schermpje dat dan blijft staan, selecteert u de gewenste foto.

Uitleg DE WEBSMID Nieuwsbrievenservice

Uitleg DE WEBSMID Nieuwsbrievenservice

Klik op de tab Appearance en geef de gewenste breedte op. De hoogte wordt automatisch ook verkleind. Afhankelijk van de locatie in de nieuwsbrief, kunt u het beste een breedte kiezen tussen 100 en 350 pixels.

Uitleg DE WEBSMID Nieuwsbrievenservice

U kunt hier (via ‘Vertical space’ en ‘Horizontal space’) ook selecteren of de afbeelding rechts of links uitgelijnd moet worden en hoeveel ruimte om de afbeelding vrij gehouden moet worden. Via het uitklapmenu ‘Alignment’ kunt u afbeeldingen links, rechts, onder, boven de tekst plaatsen.
Klik dan op insert en bevestig de vraag die dan wordt gesteld (are you sure etc.) met OK.

Uitleg DE WEBSMID Nieuwsbrievenservice

Uitleg DE WEBSMID Nieuwsbrievenservice

Link plaatsen
U kunt de afbeelding of tekst een link naar een website of pdf geven.
Selecteer daartoe de afbeelding of tekst.
Klik op het icoontje met de schakel (insert/edit link)
Plak dan het internetadres van de website of pdf in de regel Link URL (tabblad General).
Het internetadres dient compleet te zijn, zoals: http://www.DE WEBSMID.nl/test.pdf (voor een pdf) of http://www.DE WEBSMID.nl (voor een website) of http://www.DE WEBSMID.nl/contact.html (voor een pagina van een website).
Daarna klikt u op insert.

Opmaak
U kunt in het html venster de tekst opmaken met kleuren en lettertypes/groottes.

Stap 7:
Nadat de nieuwsbrief klaar is, drukt u op Proceed. U ziet dan de kale opmaak zonder template. Als u nog een keer op Proceed drukt dan ziet u de nieuwsbrief in de template. In beide gevallen dient u wel op het tabje HTML Version te drukken.
Mocht u niet tevreden zijn dan kunt u terug door bovenaan op Edit Message te drukken.

Stap 8:
Indien u wel tevreden bent is het raadzaam uzelf eerst een proefversie te mailen. Dat doet u door uw mailadres in te vullen in het veld: Send to Subscriber; dan klikt u op Send Message en daarna op popup venster OK.

Stap 9:
Controleer uw nieuwsbrief. Als u deze goedkeurt en naar de gehele groep geadresseerden wenst te versturen, selecteert u in het veld Send to Groups de gewenste groep.
Daarna drukt u op Send Message en bevestigt uw keuze.

Het verzendproces kan enkele minuten duren; verstoor dit proces niet door ergens op te klikken maar wacht geduldig af totdat de service aangeeft dat de nieuwsbrieven zijn verzonden.

Succes!

De eerste stap naar online succes